YAZ AYLARINDA GÜNEŞ IŞINLARINA DİKKAT!

 

Temmuz 2, 2018

 

Yaz mevsimi cildimizin yüksek sıcaklığa ve güçlü güneş ışınlarına maruz kaldığı, ayrıca ter ve nem ile de mücadele ettiği bir dönemdir. Sık banyo yapma gerekliliği, deniz ve havuz kullanımı da deriyi kuruttuğundan, bu dönemde cilt sağlığımıza daha çok özen göstermeliyiz.

Tatil Valizinize İlk Olarak Güneş Kreminizi Koyun !

Tatil süresince dikkat edilmesi gereken bir takım hususlar vardır. Yakıcı güneş, cildimizde çok sayıda hasara neden olmaktadır. Güneş yanıkları, alerjik reaksiyonlar, kırışıklık, kuruluk, pigment değişikliği, kılcal damarların belirginleşmesi, fotoyaşlanma, çizgilerde derinleşme, cilt lekeleri ve cilt kanseri güneşin cildimize verdiği zararların bazılarıdır.
Kısa sürede yoğun güneşe maruz kalınması güneş yanığının ana sebebidir. Güneş; mevcut lekeleri koyulaştırmakta, ciltte yeni lekelerin oluşmasına sebep olmaktadır. Benler de güneş etkisiyle değişikliğe uğrayabilmektedir.

En az 30 koruma faktörlü bir güneş koruyucu; iki-üç saat aralıklarla, uygun miktarlarda sürülürse fayda sağlamaktadır. Güneş kremini güneşe çıkmadan en az yarım saat önce sürmek gerekir. Fakat hiçbir güneş kremi; cildi yüzde yüz koruma sağlamaz. Bu nedenle korunmanın uygun giysilerle de desteklenmesi gerekir. Ayrıca güneş kremi yüzdükten sonra da tazelenmelidir. Son yıllarda güneş koruma faktörü özelliği taşıyan giysiler bile üretilmiştir. 

Kakao Yağı Sürmeyin
Hızlı bronzlaşmak için kullanılan kakao yağı, havuç yağı, kola ve zeytinyağı cildi olumsuz etkiliyor. Koruma faktörsüz bu ürünler cildin erken yaşlanmasına, kalıcı lekelenmelere ve deri kanserine neden olabilir.


İyi Bir Güneş Koruyucu Nasıl Olmalı ve Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  • İyi bir güneş koruyucu; hem UVA, hem de UVB ışınlarına karşı koruyucu maddeler içermeli,
  • Siyah noktalara, sivilcelere ve alerjik reaksiyona neden olmamalı,
  • Cilde kolay uygulanmalı,
  • Açık renkli ve hassas ciltli olanlar, yüksek koruma faktörlü olmalı,
  • Özellikle çocuklarda aşırı kimyasal içerikli kremlerden uzak durulmalı, fiziksel filtre içeren kremler seçilmeli,
  • Yüz, eller ve kollar gibi dışarıda kalan bölgelere, UVA ve UVB'ye karşı etkili, en az 45 koruma faktörlü güneş kremi sürülmeli,
  • Suya dayanıklı olmasına dikkat edilmeli,
  • Koruyucu,  güneşe çıkmadan sürülmeli ve belli aralıklarla yenilenmeli,
  • Sadece yaz aylarında değil, kışın da güneş koruyucu krem kullanılmalı,
  • Hem yazın alınan hem de tüm yıl vücutta biriken ışınlar risk oluşturur. O yüzden bronzluğu devam ettirmek için solaryuma girmekten kaçınılmalı,
  • Bebekler ve yetişkinler için dışarıdan nemlendirme takviyesi yapılmalı,
  • Bayanlar yaz aylarında önce güneş kremini sürüp sonra makyajlarını yapmalılar. Güneş koruyucu içeren nemlendiriciler ise çok fazla önerilmez çünkü nemlendiricilerin içindeki güneş koruyucuların etkisi bozulabilir. Onun yerine içinde nemlendirici  bulunan güneş koruyucuları tercih edilmelidir.
     

 

Nesrin Hakkıoğlu

Sağlık & Güzellik

Takım Lideri

 

Yardıma mı ihtiyacınız var?

Bize bir istek gönderin
+90 212 496 46 46
Yenibosna:
+90 212 496 46 46
Maltepe
+90 216 445 00 00
 
 
Bizimle iletişime geçerek firmanıza nasıl yardımcı olabileceğimizi detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Bu web sitesi çerezleri kullanır. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.