KİMYASAL TARAMA YÖNTEMİ (CHEMİCAL SMART SCREENİNG)

 

Ekim 12, 2017

 

Tekstil, giyim ve ayakkabı üretim işlemleri sırasında yoğun miktarda kimyasal tüketildiği bilinmektedir. Tüketiciler, artık giyim ve ayakkabı sektöründen daha fazla işlevsellik ve diğer özellikler beklediğinden dolayı, daha fazla kimyasal kullanımı kaçınılmaz olmuştur.

Tehlikeli kimyasal içermeyen üretim için taahhüdünüz
Yasamaya ilişkin taraflar, sivil toplum örgütleri, sanayi girişimleri ve tüketicilerin artan yeşil giyim ve ayakkabı taleplerine yanıt olarak, yönetmeliğe uygunluk ve pazar performansı açısından daha kapsamlı ve etkin kimyasal yönetimine ihtiyaç duyulmaktadır. Intertek bu talepleri karşılamanıza yardımcı olmak için Kimyasal Tarama Yöntemi (Chemical Smart Screening) servisini geliştirmiştir.

Kimyasal Tarama Yöntemi (Chemical Smart Screening) nasıl çalışır?
Proaktif bir yaklaşımdır ve uzun vadede zaman ve para tasarrufu sağlar. Kimyasal Tarama Yöntemi (Chemical Smart Screening) kimyasallar ve katkı maddelerinde sık bulunan bazı yasaklanmış maddeleri tespit etme yoluyla, başlangıç aşamalarında tehlikeli kimyasalları tanımlamanızı sağlar,bu şekilde toplam üretim maliyetini düşürür ve tekrar kullanım veya red alma nedeniyle uzayan dolaşım süresini kısaltır. 
Tekstil, giyim ve ayakkabı sektörlerinin yanında, Kimyasal Tarama işlemi mürekkep ve yapıştırıcı gibi kimyasal maddelerle üretim yapan firmalar için de son derece uygundur.

Kimyasal Tarama Yöntemi (Chemical Smart Screening) size nasıl yardımcı olabilir?
Kimyasal testlerdeki derin uzmanlığımıza ve tecrübemize dayanan bu uygun maliyetli hizmet, size yaklaşık 400 adet sık karşılaşılan tehlikeli madde için hem GC/MS hem de LC/MS/MS teknolojilerini kullanarak tek bir analiz yapma yoluyla tek kademeli test imkanı sunmak üzere tasarlanmıştır.
Kimyasal Tarama programının tespit sınırları, AB’nin REACH yönetmeliğinde tanımlanan, Yüksek Önem Arz Eden Maddeler (SVHC) ile uyumludur. Kimyasallarda ve üretimde kullandığınız hammaddeler de dahil olmak üzere, Alev Geciktiriciler, Fitalatlar, APEO’lar, PAH’lar ve PFC’ler gibi birçok sık görülen zararlı maddenin varlığını
bu yöntemle tek bir analizle tespit edebileceksiniz.
Kimyasal Tarama Yöntemi (Chemical Smart Screening), REACH, US CPSIA ve California Proposition 65 tarafından tanımlanmış RSL ve SVHC’ler için devam eden kimyasal izleme süreciniz için mükemmel bir tamamlayıcı program görevini görür, bu şekilde size ilave bir görülebilirlik katmanı ve tedarik zincirinizde de güvenlik sağlar.

Neden Intertek'i seçmeliyim?
Intertek; 100’den fazla ülkede, 1.000 lokasyonda bulunan 42.000 personeli ile sektöründe lider, Toplam Kalite Güvence sağlayıcısıdır.
Tekstil, giyim ve ayakkabı testlerine dair küresel uzmanlığımız ve kapsamlı yeteneklerimiz, yaklaşık 50 tekstil ve ayakkabı laboratuvarında bulunan 7.000’den fazla çalışanı
ile Kuzey ve Güney Amerika, Asya Pasifik ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da bulunan 40'tan fazla kimyasal test laboratuvarı tarafından desteklenmektedir.
Uzman kimyasal ekibimiz, tedarik zinciriniz boyunca uygulamanız gereken kimyasal yönetiminine dair küresel vizyon ile size yerel destek ve hizmet sunmak amacıyla dünya çapında önemli pazarlarda yer almaktadır.

Konu ile ilgili her türlü sorunuz için Füsun Karaoğlu Özkan (fusun.karaoglu@intertek.com) - (+90 212 496 4672) ile iletişime geçebilirsiniz. 

 

Yardıma mı ihtiyacınız var?

Bize bir istek gönderin
+90 212 496 46 46
Yenibosna:
+90 212 496 46 46
Maltepe
+90 216 445 00 00
 
 
Bizimle iletişime geçerek firmanıza nasıl yardımcı olabileceğimizi detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Bu web sitesi çerezleri kullanır. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.